Facebook Twitter

Mitt hjärtas enkla sång

Det tog mer än två år att färdigställa den, men slutresultatet hade jag kunnat spela in på ett par veckor. Det som tog tid var att hitta fram till enkelheten. Det viktigaste för mig var att hålla mig till essensen av vad jag ville uttrycka. Mina ledord och tema för skivan var “Lyssna på ditt inre barn”, och jag ville att det skulle prägla allt arbete med skivan. Min medproducent Olinela hjälpte mig att utan kompromisser hitta fram till min vision. Det innebar bland annat att jag slängde inspelningar som jag hade jobbat med dagligen i flera månader.

Allra viktigast har varit ärligheten. Jag vill kunna lyssna på låtarna och känna att det är trovärdigt. Det har handlat om att våga vara mig själv så mycket som jag kan. För samtidigt som musiken är ett sätt att kommunicera så är det framförallt ett sätt för mig att lära känna mig själv.

Innan jag började jobba med skivan insåg jag rätt snart att de flesta låtar som jag hade samlat på mig genom åren relaterade till det inre barnet, som för mig är en symbol för hjärtat, den inre rösten.

På omslaget sitter jag symboliskt nog och tittar på mig själv. Fast även om jag har utgått från mina egna livserfarenheter så handlar skivan inte om mig personligen, utan om det inre barnet som finns inom oss alla. Vad jag hoppas med att släppa skivan är att den ska kunna inspirera någon annan att söka sitt inre barn och börja lyssna på sin inre röst. Samtidigt så är skivan en påminnelse till mig själv om att fortsätta göra just det. Att sjunga mina sånger ett sätt för mig att lyssna på min inre röst vilket jag uttrycker i titelspåret “Mitt hjärtas enkla sång”.

På vägen testade jag med fler instrument, men i slutändan blev det nästan enbart sång och gitarr. Det mesta är inspelat i en tagning och med sång och gitarr samtidigt. Det ger kanske inte alltid det bästa ljudet, men jag upptäckte att det oftast kändes ärligast på det sättet. Jag spelade in skivan hemma i vardagsrummet. Där fick jag ro till att jobba i min egen takt.

Jag ger ut skivan på min egna label Habibi Records. Habibi betyder som många vet “älskling” på arabiska. Jag gillar hur ordet låter i sig, också gillar jag att tänka på mina skivor och sånger som älsklingar. Det får symbolisera den kärlek som jag lägger i mitt arbete med dem.

Jag behöver hjälp med att sprida musiken. Om du gillar den så sprid den gärna vidare. Om du har förslag på var jag kan komma och spela, så tipsa gärna stället och mig.


Köp Mitt hjärtas enkla sång för 120kr inkl frakt (inom Sverige):